Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ



από την Vassilikh Nomikou

Υλικά

- 1 πακέτο σφολιάτα
- 100 γραμμάρια βούτυρο  σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γραμμάρια ζάχαρη άνη
- 2 αυγά χτυπημένα ελαφρά
- 150 γραμμάρια ψύχα άσπρη αμύγδαλα στο μπλέντερ
- 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ η αμαρέτο η ρούμι
- 1 κρόκος αυγού για το άλειμμα




Εκτέλεση

Κόβουμε το ένα φύλλο διάμετρο 31 εκατοστά και το άλλο 30 εκατοστά με ένα πιάτο.
Σε μπώλ ενώνουμε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη με το χέρι μας.
Ρίχνουμε τα 2 αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το λικέρ και τα αμύγδαλα.
Σε ρηχό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα βάζουμε τον μικρό δίσκο σφολιάτας και απλώνουμε το μείγμα στο μέσον αφήνοντας ένα περιθώριο από τις άκρες 2 εκατοστά.
Το αλείφουμε με τον κρόκο που τον έχουμε αραιώσει με λίγο νερό.
Σκεπάζουμε με τον μεγαλύτερο δίσκο σφολιάτας πατώντας με τα δάχτυλα η με πιρούνι την άκρη για να ενωθούν .
Χαράζουμε με μυτερό μαχαίρι ελαφρά και αλείφουμε την πίτα με τον κρόκο.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά στην μεσαία θέση και άλλα 10 λεπτά στην βάση του φούρνου.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου