από την Vassilikh Nomikou
Υλικά
- 1 πακέτο σφολιάτα
- 100 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γραμμάρια ζάχαρη άνη
- 2 αυγά χτυπημένα ελαφρά
- 150 γραμμάρια ψύχα άσπρη αμύγδαλα στο μπλέντερ
- 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ η αμαρέτο η ρούμι
- 1 κρόκος αυγού για το άλειμμα
Εκτέλεση
Κόβουμε το ένα φύλλο διάμετρο 31 εκατοστά και το άλλο 30 εκατοστά με ένα πιάτο.
Σε μπώλ ενώνουμε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη με το χέρι μας.
Ρίχνουμε τα 2 αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το λικέρ και τα αμύγδαλα.
Σε ρηχό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα βάζουμε τον μικρό δίσκο σφολιάτας και απλώνουμε το μείγμα στο μέσον αφήνοντας ένα περιθώριο από τις άκρες 2 εκατοστά.
Το αλείφουμε με τον κρόκο που τον έχουμε αραιώσει με λίγο νερό.
Σκεπάζουμε με τον μεγαλύτερο δίσκο σφολιάτας πατώντας με τα δάχτυλα η με πιρούνι την άκρη για να ενωθούν .
Χαράζουμε με μυτερό μαχαίρι ελαφρά και αλείφουμε την πίτα με τον κρόκο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά στην μεσαία θέση και άλλα 10 λεπτά στην βάση του φούρνου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου