Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- σουπιές καθαρισμένες και κομμένες
- σπανάκι και άλλα γιαχνερά χόρτα αν έχουμε
- λάδι
- κρεμμύδια χλωρά και το πράσινο
- άνηθο
- 1 ποτήρι κρασί
 -1 κ.σ πελτέ
- αλάτι
- πιπέρι

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και προσθέτουμε κατόπιν κ αι τις σουπιές.
Ρίχνουμε και το κρασί και όταν εξατμιστεί  προσθέτουμε ζεστό νερό.
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν .
Ρίχνουμε τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο ζεστό νερό ,το κομμένο σπανάκι η και τα άλλα χόρτα αν έχουμε , τον άνηθο, αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
Μόλις πάρουν μια βράση σβήνουμε το μάτι και σερβίρουμε.

Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου