Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

ΣΠΡΙΝΓΚ ΡΟΛΛΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ



από την Καλλιόπη

Υλικά
- λάχανο
- 2-3  καρότα
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 3-4 πράσινα κρεμμυδάκια
- 3-4 σκελίδες σκόρδου
- 1 αυγό
 - λίγο τσίλι η μερικές σταγόνες ταμπάσκο
-  αλάτι
- λάδι
- φύλλα για σπρινγκ ρολλς η φύλλα κρούστας
- 2-3 κουταλιές σησαμέλαιο

Εκτέλεση.
Τρίβουμε στον ειδικό τρίφτη το λάχανο. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια, ξερό και  και πράσινα.
Ανακατεύουμε καλά όλα μαζί. Ρίχνουμε το αλάτι και τα τρίβουμε για να μαλακώσουν.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε το σκόρδο περασμένο από την πρέσα και το τσίλι η το ταμπάσκο. 
Προσθέτουμε το μείγμα στα λαχανικά.
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα μαζί τα υλικά. Προσθέτουμε το σησαμέλαιο, είναι κάτι που θα τους δώσει εξαιρετικό άρωμα και γεύση
Αν χρησιμοποιήσουμε φύλλα κρούστας, τα κόβουμε σε ανάλογο μέγεθος η χρησιμοποιούμε έτοιμα φύλλα για σπρινγκ ρολς. Παίρνουμε μία γεμάτη κουταλιά σούπας και την βάζουμε στην άκρη του φύλλου. Τυλίγουμε λίγο και διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα για να μη φύγει η γέμιση. Ρολάρουμε κανονικά και το βάζουμε στην άκρη. Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε και τα υπόλοιπα ρολάκια.
Αλείφουμε στην γωνία στο τέλος με λίγο αυγό για να κολλήσει καλά το φύλλο και έτσι δεν θα μας ανοίξει κατά το τηγάνισμα.
Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.

Τα συνοδεύουμε με γλυκόξινη σάλτσα αν θέλουμε ή σάλτσα μπάρμπεκιου.,
Παρατήρηση : την γέμιση την βάζουμε σε μια γωνία του φύλλου και μετά κλείνουμε και τυλίγουμε το ρολάκι.


η εικόνα είναι από το διαδίκτυο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου