Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017

ΚΙΤΡΟ Η ΚΙΤΡΟΛΕΜΟΝΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- 40 κομμάτια κίτρο
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
- ½ λεμόνι τον χυμό
-2 φύλλα αρμπαρόριζα.

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε τα κίτρα.
Αφαιρούμε την κίτρινη φλούδα και τα κόβουμε σε κομμάτια βγάζοντας την σάρκα.


Σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό τα βράζουμε για 3 '.


Σουρώνουμε και επαναλαμβάνουμε με κρύο νερό το βράσιμο.
Μετά το δεύτερο βράσιμο αφού τα σουρώσουμε τα βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό και τα αφήνουμε 2 μέρες αλλάζοντας το νερό 4-5 φορές την ημέρα 


Δοκιμάζουμε αν έχουν ξεπικρισει εντελώς και εφόσον είναι εντάξει τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και αφού πάρουν βράση ρίχνουμε τα κίτρα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά 5΄.
Τα αφήνουμε μέχρι την άλλη μέρα.
Την επομένη βράζουμε 10'-15΄να δέσει το σιρόπι.

Αφού κρυώσει λίγο το βάζουμε σε αποστειρωμένα ζεστά βάζα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου