Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2017

ΓΕΜΙΣΗ ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ Η ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1/2 του κιλού κιμά μοσχαρίσιο
- 13 με 15 κάστανα
- σταφίδες μαύρες
- σταφίδες ξανθές
- κουκουνάρι
- 3 αποξηραμένα σύκα ψιλοκομμένα
- 5 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι χοντροκομμένα
- καρύδια ψιλοκομμένα
- καρίνο
- αλάτι
- πιπέρι
- κόκκους από  διάφορα πιπέρια
- πάπρικα γλυκιά
- ρύζι 1 1/2 φλιτζανάκι του καφέ
- 4 με 5 κρεμμυδάκια φρέσκα χοντροκομμένα
- 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- λάδι αρκετό
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 ποτηράκια κρασί λευκό
- λίγη ρίγανη
- θυμάρι
- λίγη κανέλα



Εκτέλεση

Βράζουμε τα κάστανα ελαφρώς τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε χοντροκομμένα.
Σε ένα μπώλ βάζουμε τις σταφίδες το κουκουνάρι τα δαμάσκηνα τα σύκα και το κάστανο.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τον μαϊντανός
Όταν σωταριστούν προσθέτουμε τον κιμά και τον μαραίνουμε μαζί με τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε και το ρύζι και το αφήνουμε ελαφρώς να μαραθεί.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν αρχίσει να εξατμίζεται το κρασί προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τους γυρνάμε λίγο με την κουτάλα για να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.\
Προσθέτουμε νερό ζεστό και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Χαμηλώνουμε την φωτιά σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι και περιμένουμε να σωθούν τα υγρά τους.
Η γέμιση είναι έτοιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου