Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017

ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 3 με 4 πατάτες μέτριες
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
- 5 φέτες μπέϊκον κομμένο σε λωρίδες
- άνιθος
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κουταλάκι πάπρικα
- θυμάρι
- λάδι
- 1 λίτρο νερό ζεστό
- 1 κύβος μοσχαριού
- γιαούρτι σακούλας για το σερβίρισμα




Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μέτριους κύβους.
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το μπέϊκον.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνιθο.
Προσθέτουμε το μπέϊκον και μετά τις πατάτες.


Ρίχνουμε τα μυρωδικά.
Όταν σωταριστούν προσθέτουμε το ζεστό νερό και τον κύβο.
Μόλις πάρουν  βράση χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει για 40 με 50 λεπτά.


Πολτοποιούμε  την σούπα με το μπλέντερ και  την περνάμε από σήτα.
Ανάλογα την σύσταση που έχει την αραιώνουμε η αφήνουμε να γίνει λίγο πιο πηχτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου