Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 2 μήλα κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
- κανέλα
- καρύδια
- 2 κουταλιές στέβια

για την ζύμη

- 150 γραμμάρια βούτυρο (προσωπικά έβαλα ελαιόλαδο )
- 250 με 300 γραμμάρια αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι γλυκού μπέκιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 1 αυγό
- 1 1/2 κουταλιά σούπας στέβια



Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την ζύμη.
Χτυπάμε το λάδι με την στέβια και την βανίλια με το μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε το μπέκιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε τα υλικά μας.
Τυλίγουμε την ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Την απλώνουμε με τα χέρια μας στην ταρτιέρα (η ζύμη είναι τριφτή )και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της.
Για να γίνει πιο καλοφτιαγμένη την στρώνουμε με το ρολό ζύμης.
Απλώνουμε πάνω στην ζύμη λίγα καρύδια.
Κόβουμε τα μήλα στα 4 αφού τα καθαρίσουμε και βγάλουμε τα κουκούτσια.
Κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες και τις απλώνουμε κυκλικά στην τάρτα προσπαθώντας να μην αφήσουμε κενά.
Ρίχνουμε λίγα καρύδια και πασπαλίζουμε με κανέλα.



Όταν όλα είναι έτοιμα πασπαλίζουμε με τις δύο κουταλιές στέβια όλη την επιφάνεια.
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου