Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΣΑΛΑΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 2 μελιτζάνες φλάσκες
- 1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 αγγούρακι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- λάδι
- ξύδι μπάλσάμικο
- χυμό 1 λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
- κύμινο
- κόλιανδρο
- 2 κουταλιές γιαούρτι
- 1 κουταλιά μαγιονέζα
- λίγα καρύδια
- μαϊντανός ψιλοκομμένος



Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και αφού τις λαδώσουμε τις βάζουμε σε ταψί που έχουμε λαδόκολλα κι τις ψήνουμε στο γκριλ.
Ετοιμάζουμε την σως.
Όταν ψηθούν οι μελιτζάνες τις βγάζουμε και τις κόβουμε κάθε ροδέλα στα τέσσερα.
Τις ρίχνουμε στο μπόλ με την σως και τις αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα να κρυώσει.
Κόβουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε στην πιατέλα.
Από πάνω ρίχνουμε λίγες μελιτζάνες και μερικά καρύδια.
Προσθέτουμε το αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες και από πάνω μελιτζάνες και καρύδια.
Χτυπάμε 2 κουταλιές γιαούρτι μαζί με 1 κουταλιά μαγιονέζα και αφού το αραιώσουμε είτε με λίγο λάδι είτε με λίγο αδιάλυτο γάλα περιχύνουμε την σαλάτα.
Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου