Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018

ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

 Υλικά
- 2 λαβράκια
- λίγη φρυγανιά
 - 1 φλιτ καφέ κουκουνάρια
- 3-4 κομμάτια λιαστές ντομάτες
- μαϊντανός
- δεντρολίβανο
- θυμάρι
- πάπρικα γλυκιά η κοφτερή, αναλόγως τα γούστα
- σκόνη ντομάτας
- χυμό από 1 λεμόνι
- λίγο λάδι απ τις λιαστές

Εκτέλεση

Στο μούλτι χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από τον χυμό λεμονιού.


Αφού πολτοποιηθούν γεμίζουμε με το μίγμα αυτό τα ψάρια.


Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο.


Προσοχή : αλάτι ΔΕΝ χρησιμοποιούμε, επειδή οι λιαστές και το λάδι τους έχουν ήδη αρκετό!!

Καλή μας όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου