Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

ΚΥΔΩΝΙ- ΡΟΔΙ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ



από τον Σταμάτη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 κιλό κυδώνι καθαρισμένο και ξυσμένο από ψιλό τρίφτη
- 600 ml χυμό ροδιού (εμπορίου)
- 1/3 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
- στέβια 4 με 5 κουταλιές
- 1/2 χυμό λεμονιού.


Εκτέλεση

Ξύνουμε το κυδώνι σε ψιλό τρίφτη.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ξυσμένο κυδώνι μαζί με το χυμό του ροδιού την στέβια και το κάρδαμο.
Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε την φωτιά.
Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας κολλήσει.
Όταν αρχίζει να πήζει ρίχνουμε το λεμόνι.
Την διατηρούμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου