Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

ΔΙΠΛΕΣ ΤΟΥ ΤΕΜΠΕΛΗ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- φύλλα για μπακλαβά
- λάδι ηλιέλαιο
- στέβια
- κανέλα
- ψιλοκομμένα καρύδια
- μέλι



Εκτέλεση

Απλώνουμε το φύλλο σε λαδοκολλα. 
Το λαδώνουμε και το πασπαλίζουμε με λίγο στέβια και κανέλα.
Το κόβουμε σε λωρίδες πλάτους 2 με 3 εκατοστά.
Διπλώνουμε την λωρίδα στην μέση και την τυλίγουμε όχι σφικτά σε ρολό.
Τα βάζουμε στο ταψί  που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.


Τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα.
Έχουμε φτιάξει σιρόπι με μέλι και τα περιχύνουμε.
Τα πασπαλίζουμε με το σιρόπι και τα πασπαλίζουμε με κανέλα και καρύδι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου