Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2018

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ROYAL



από την Mary Anastasopoulou

Υλικά
- 5 αβγά
- 1 ½  κούπα ζάχαρη
- 225 γρ. βούτυρο
- 1 περίπου ποτήρι γάλα ( ανάλογα την ποιότητα του αλευριού)
- 4 κούπες (μεγάλες) αλεύρι ( αν έχω βάζω φαρίνα αλλιώς για όλες τις χρήσεις)
- 1 μπέικιν- πάουντερ ( ότι αλεύρι και να βάλεις χρειάζεται)
- 1 βανίλια
- 1 φακελάκι μαχλέπι
- 1 φακελάκι κακουλέ
-  άχνη για γαρνίρισμα η γλάσο royal
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσει.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν-πάουντερ και  προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, τα μυρωδικά( κακουλέ ,βανίλια και μαχλέπι) και εναλλάξ το γάλα με το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν-πάουντερ .
Παίρνουμε ένα ταψί νo 30 ,το βουτυρώνουμε και στρώνουμε στο πάτο λαδόκολλα, την οποία βουτυρώνουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, με αντιστάσεις για 45 περίπου λεπτά.
Όταν κρυώσει το πασπαλίζουμε με άχνη η το γλάσο royal η άλλο γλάσο της αρέσκειας μας.
Νομίζω ότι το royal του ταιριάζει πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου