Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018

ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΕΥΚΟΛΑ








από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- 1 φαρίνα
-200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι ελαφρύ
-2 αυγα
-1 κεσέ από το γιαούρτι καλαμποκέλαιο
-200γρ περίπου παρίζα η λουκάνικα κοκτέιλ ψιλοκκομμένα
- 2 πιπεριές ότι χρώμα έχουμε ψιλοκομμένες
-2 κούπες κίτρινα τυριά τριμμένα
- ½    κγ σόδα
-αλατοπίπερο
 -ρίγανη
-πάπρικα γλυκιά
-κουρκουμά.

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε μπαλάκια, 

τα στρώνουμε σε λαδόκολλα, τα αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 200  0 

περίπου 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου