Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018

ΡΟΛΟ ΚΙΜΑΣ ΜΕ ΧΑΛΟΥΜΙ






από την Τζένη Λάγαρη

Υλικά

- 1 ½   κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
-  3 αυγά 
- λίγη φρυγανιά τριμμένη
-  δυόσμος
- μαϊντανός
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο (αν θέλετε και σκορδάκι)
- αλατοπίπερο.
- φέτες κασέρι ή ενταμ
- ζαμπόν
- μπαστουνάκια χαλούμι για το γέμισμα
- φέτες μπέικον για την επιφάνεια.

Εκτέλεση
Ζυμώνετε τον κιμά και τον στρώνετε επάνω σε λαδόκολλα . βάζετε τις φέτες το κασέρι ,το ζαμπόν και το χαλούμι και τυλίγετε.



Το ψήνεται τυλιγμένο στην λαδόκολλα για 40 λεπτά , 



αφαιρείτε την λαδόκολλα και το τυλίγετε με το μπέικον .το ξαναβάζετε στον φούρνο μέχρι να ψηθεί και το μπέικον
Παρατήρηση : Καλά είναι να μείνει μερικές ώρες ζυμωμένος ο κιμάς για να ενσωματωθούν οι γεύσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου