Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΠΑΜΑ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 1 μέτριο κουνουπίδι σε φουντίτσες και τα τρυφερά φύλλα
- 2 με 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 με 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 πράσα
- καρότα σε ροδέλες
- 1 κουτί κονκασέ
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 2 φύλλα δάφνης
- χυμό από 1 λεμόνι
- πάπρικα γλυκιά η καυτερή




Εκτέλεση

Στο μισό λάδι σωτάρουμε το κουνουπίδι μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέτουμε τα πράσα το καρότο και τέλος τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Ρίχνουμε την ντομάτα τα μπαχαρικά το αλατοπίπερο μαζί  με το λάδι.
Προσθέτουμε ζεστό νερό.
Βράζουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά μισή ώρα περίπου μέχρι να χυλώσει η σάλτσα χωρις να ανακατεύουμε το φαγητό.
Λίγο πριν γίνει ρίχνουμε το λεμόνι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου