Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- ρεβύθια
- 1 κούπα ρύζι
- κουρκουμά
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα γλυκιά η καυτερή




Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από βραδύς.
Τα βράζουμε αφήνοντας να κρατάνε λίγο. 
Τα σουρώνουμε και τα τσιγαρίζουμε με λάδι.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αφού αρχίσουν να γυαλίζουν ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό αλάτι πιπέρι και μια κούπα ρύζι.
Όταν κοντεύει να σωθεί το νερό τους ρίχνουμε μια κουταλιά κουρκουμά και πάπρικα γλυκιά η καυτερή ανάλογα με τα γούστα.
Συνήθως το φαγητό αυτό το φτιάχνουμε με τα ρεβύθια σούπα που μας έμειναν από την προηγούμενη μέρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου