Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

ΦΑΧΙΤΑΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Η συνταγή είναι από την Μεξικάνικη κουζίνα
Υλικά
- 2 στήθη  από κοτόπουλο
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- ελαιόλαδο - 1 κρεμμύδι ξερό
- αλατοπίπερο
- ρίγανη
- πάπρικα γλυκιά
- πάπρικα καυτερή
- 1 πακέτο μεξικάνικες πίτες
- μοτσαρέλα τριμμένη
 Για την γλυκόξινη σάλτσα
- 1 φλιτζάνι κέτσαπ
- 1 κ σ κορν φλαουρ
- 4 κ σ νερό
- 2 κ σ ηλιέλαιο
- 2-3 κ σ ξύδι
- 1 κ γ σόγια σος ή γούστερ σος   
         
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια. Αφού ροδίσει λίγο προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
Σταδιακά ρίχνουμε τις πάπρικες ,από την την καυτερή ρίχνουμε όσο αντέχουμε, μαζί με την ρίγανη και το αλατοπίπερο.
Εν τω μεταξύ χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά για την σάλτσα και την προσθέτουμε στο μείγμα. Το αφήνουμε να βράσει καλά και αποσύρουμε από το μάτι.
Απλώνουμε τις τορτίγιες και πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη μοτσαρέλα. Από πάνω ρίχνουμε λίγο από το μείγμα. 
Τυλίγουμε τις τορτίγιες και τις αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί., πασπαλισμένο με λίγη μοτσαρέλα
Αφού τοποθετήσουμε όλες τις πίτες  καλύπτουμε με μοτσαρέλα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για λίγο μέχρι να λιώσει το τυρί και να πιάσει κρούστα.
Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου