Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 8 αυγά χτυπημένα
- τυριά που μας έχουν μείνει (ταλαγάνι γκούντα κεφαλογραβιέρα κλπ)
- ζαμπόν ψιλοκομμένο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι


Εκτέλεση

Απλώνουμε στο ταψί λαδόκολλα.
Χτυπάμε τα αυγά και τους ρίχνουμε λίγο λάδι και αλατοπίπερο.
Απλώνουμε τα αυγά στην λαδόκολλα και ψιλοκόβουμε τα τυριά και το ζαμπόν σκορπίζοντας τα στην επιφάνεια της ομελέτας.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να γίνει η ομελέτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου