από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- αγγινάρες κατεψυγμένες
- λάδι η βούτυρο
- ελάχιστο κρασί
- ζαμπόν ψιλοκομμένο
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ροκφόρ
- ρεγκάτο τριμμένο
- πιπέρι
- ΣΟΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό με λίγο αλάτι.
Όταν πάρει βράση ρίχνουμε τις αγγινάρες να πάρουν βράση χωρίς όμως να λιώσουν.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι η βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε και το ζαμπόν.
Όταν πάρουν χρώμα σβήνουμε με κρασί και ρίχνουμε το ροκφόρ και το ρεγκάτο μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Σε ταψάκι τοποθετούμε τις αγγινάρες και τις γεμίζουμε με την γέμιση.
Ρίχνουμε ελάχιστο νεράκι για να μην μας καούν.
Τοποθετούμε από πάνω μικρό κομματάκι από ροκφόρ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν οι αγγινάρες.
Τις σερβίρουμε με ΣΟΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου