Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 1 κιλό σπανάκι σε χοντρά κομμάτια[εγώ το είχα κατάψυξη]
-2 πράσα
-1 μάτσο φρέσκα κρεμμύδια και τα φύλλα
-1 ξερό κρεμμύδι
 - ½    ποτήρι ρύζι
-1 φλτζ. λάδι
-αλατοπίπερο
-κουρκουμά
-χυμό λεμόνι με το γούστο μας
-άνηθο

Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, τα πράσα και μετά το σπανάκι.
Ρίχνουμε ζεστό νερό , το ρύζι, μπαχαρικά και σιγοβράζουμε.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το λεμόνι και τον  άνηθο.
Όταν το κλείσουμε να έχει λίγο ζουμάκι που θα το απορροφήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου