Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

ΜΠΑΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- μπάμιες κατεψυγμένες
- 1 κουτί ντοματάκια
- 2 μικρά κρεμμύδια λεπτοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κύβο λαχανικών
- λάδι


Εκτέλεση 

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τις μπάμιες και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον κύβο με νερό.
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί το φαγητό χωρίς να το ανακατεύουμε για να μη λιώσουν οι μπάμιες.
Απλά ανακινούμε την κατσαρόλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου