από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- σπαλομύτα
- πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
- δαμάσκηνα
- πορτοκάλι σε φέτες
- κρεμμύδια κομμένα στην μέση
- σκόρδα κομμένα
- λάδι
- χυμό από 2 λεμόνια
- μουστάρδα
- 1 κουταλιά μέλι
για τη μαρινάδα
- μέλι
- λάδι
- μπαλσάμικο
- λιωμένο σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- πάπρικα καπνιστή
Εκτέλεση
Δένουμε την σπαλομύτα με σπάγκο για να πάρει σχήμα.
Ετοιμάζουμε την μαρινάδα και αλείφουμε το κρέας.
Το τοποθετούμε στην γάστρα.
Κόβουμε τις πατάτες τις αλατίζουμε και ρίχνουμε και ρίγανη.
Τις τοποθετούμε γύρο από το κρέας και ανάμεσα βάζουμε τα δαμάσκηνα τα κρεμμύδια και το πορτοκάλι.
Χτυπάμε το μέλι την μουστάρδα το λάδι και το λεμόνι και περιχύνουμε τις πατάτες.
Κλείνουμε την γάστρα και την βάζουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για ένα μισάωρο και μετα κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 150 βαθμούς.
Το αφήνουμε να ψηθεί και προς στο τέλος ανοίγουμε την γάστρα για α πάρει χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου