Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

ΚΕΙΚ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ




από την Stella Glava

Υλικά
- 1 φλ λάδι
- 4 αυγά
- 1 φλ ζάχαρη
- 2 ½  φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πορτοκάλι ζουμερό ολόκληρο με την φλούδα
-  3 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια

 Εκτέλεση
Βάζουμε στο μούλτι το ολόκληρο πορτοκάλι μέχρι να γίνει πολτός.
Στο μίξερ βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη και τα χτυπάμε να αφρατέψουν. Έπειτα ρίχνουμε το λάδι και το πορτοκάλι και συνεχίζουμε ακόμα λίγο το χτύπημα.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και την βανίλια.
Βάζουμε σε βουτυρωμένη-αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50-55 λεπτά περίπου.


Αφού περάσουν 45 λεπτά μπορούμε να δοκιμάσουμε με το μαχαίρι να δούμε αν ψήθηκε.
Διακοσμούμε αν θέλουμε με λευκή και μαύρη σοκολάτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου