Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ


από την Καλλιόπη

Υλικά

- φράουλες
- 1 ποτηράκι κρασιού νερό
- στέβια

Εκτέλεση
Βράζουμε τις φράουλες με λίγο νεράκι. 
Αφού μαλακώσουν τις ζυγίζουμε και βάζουμε στέβια, τόση όσο το μισό βάρος από τις φράουλες. 
Αφήνουμε να βράσουν λίγο ακόμη και σβήνουμε το μάτι. 
Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Παρατήρηση : η αναλογία ζάχαρης - στέβιας εξαρτάται από την στέβια που θα χρησιμοποιήσουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου