από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 1 με 2 ματσάκια σπαράγγια
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 με 2 κουταλιές αλεύρι
- 1 κύβο Knoor βοδινό σε 1 λίτρο νερό
- 1/2 ποτήρι γάλα
- κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα σπαράγγια και τα σκουπίζουμε καλά με στεγνό χαρτί.
Κόβουμε τα σπαράγγια στο σημείο που αρχίζει να σκληραίνει το κοτσάνι.
Τα υπόλοιπα κοτσάνια τα καθαρίζουμε εξωτερικά από την φλούδα που τα σκληραίνουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
Όταν μαραθεί προσθέτουμε και τα σπαράγγια να τσιγαριστούν και αυτά και καπάκι ρίχνουμε το αλεύρι.
Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι καθώς και το γάλα.
Ανακατεύουμε α μην μας κολλήσει και προσθέτουμε το ζωμό ζεστό.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει η σούπα μας.
Την περνάμε από το μίξερ και η σούπα μας έτοιμη.
Την σερβίρουμε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου