Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

ΑΦΕΛΙΑ



από την Ελενα Γεωργιου
 Υλικά
- χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες
- ελαιόλαδο
- κρασί κόκκινο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 δαφνόφυλλο
- ξηρό κόλιανδρο

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε καλά το κρέας.
Προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε να τραβήξει λίγο.
Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνει με λίγη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου