Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

ΤΥΡΟΠΙΤΑ – ΚΕΙΚ ΑΛΜΥΡΟ



από την  Gnosoula Nikolaou

Υλικά

- 6 αυγά
- 3 ποτήρια λάδι
- 1 ποτήρι γάλα
- 4 κ γλ μπέικιν πάουντερ
- 2 ποτήρια χαλούμι και κεφαλοτύρι
- λίγη μαστίχα
- 10 τεμάχια μαχλέπι
- 2 ½  με  3  ποτήρια   αλεύρι
- φρέσκο δυόσμο
- σταφίδες
- σουσάμι
Εκτέλεση
Τρίβουμε το χαλούμι και το κεφαλοτύρι,.
Προσθέτουμε τον δυόσμο, το μαχλέπι την μαστίχα
Ετοιμάζουμε την ζύμη με το αλεύρι, τα αυγά, το γάλα, το λάδι. Αφού ανακατευτούν  αυτά καλά προσθέτουμε τα τυριά και τις σταφίδες αφού τις αλευρώσουμε.
Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσει καλά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου