Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

ΓΚΡΕΙΠ ΦΡΟΥΤ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ



από την Ελενα Γεωργιου

Υλικά
-  10 γκρέιπ φρουτ
- 1 κιλό ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
- 2 κ γλ βανίλια
- χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Τρίβουμε τα γκρέιπ φρουτ στον τρίφτη λίγο . τα κόβουμε στα 4 και αφαιρούμε την φλούδα και λίγο από την άσπρη σάρκα , αν έχουν.
Τα τυλίγουμε και τα στερεώνουμε είτε με οδοντογλυφίδα είτε με κλωστή και βελόνα.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να κοχλάσει  και αδειάζουμε το νερό. Βάζουμε φρέσκο νερό . για 4 συνεχόμενες μέρες απλώς αλλάζουμε το νερό τους χωρίς να το βράζουμε.
Την πέμπτη μέρα το βράζουμε και πετάμε το νερό.
Βάζουμε έτσι όπως είναι ζεστά τα φρούτα μας την ζάχαρη και τα 2 ποτήρια νερό και το αφήνουμε ένα βράδυ.
Την επόμενη μέρα το βράζουμε λίγο.
Βράζουμε από λίγο για 2 με 3 μέρες  και το αφήνουμε να μένει τα βράδια έτσι. Στο τελευταίο βράσιμο προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και την βανίλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου