Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ ΠΡΑΛΙΝΑΣ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ



από την  Stella Glava

Υλικά
Για τη βάση
- 300 γρ. μπισκότα σοκολάτας
- 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση
- 600 γρ. μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
- 500 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη γκανάς
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση


Για τη βάση
Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα μπισκότα, το βούτυρο και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε μια φόρμα 25 εκ. με αποσπώμενη βάση απλώνουμε το μείγμα με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνεια της φόρμας.
Μεταφέρουμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να σφίξει.


Για τη γέμιση
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το μασκαρπόνε, την πραλίνα, το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα.
Απλώνουμε πάνω από τη βάση και λειαίνουμε την επιφάνειά της. Μεταφέρουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.


Για τη γκανάς
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την πραλίνα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1 ½ λεπτό.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
Απλώνουμε πάνω από το cheesecake και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου