Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ




από την Παναγιώτα Φράσκου

Υλικά
- πατάτες κομμένε σε ροδέλες
- μελιτζάνες σε φέτες
- ντοματάκια Σαντορίνης
- ξερό κρεμμύδι
- πιπεριές πράσινες και Φλωρίνης
- κόκκινο κρασί
- αλάτι
- τριμμένη φέτα
- καπνιστή πάπρικα

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες για 5 λεπτά. Και τις στρώνουμε στο ταψί.


Αλατίζουμε και προσθέτουμε την καπνιστή πάπρικα


Τηγανίζουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες. και τις στρώνουμε πάνω από τις πατάτες μας.


Ετοιμάζουμε την σάλτσα με τα ντοματάκια Σαντορίνης το κρεμμύδι και τις πιπεριές πράσινες και Φλωρίνης . 

Μόλις σοταριστούν σβήνουμε την σάλτσα με το κρασί . και την ρίχνουμε πάνω από τις μελιτζάνες.


Ρίχνουμε και την φέτα τριμμένη και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. 
καλή μας όρεξη!!!
Παρατήρηση : αν δεν έχουμε μελιτζάνες μπορούμε να βάλουμε κολοκυθάκια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου