Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
 - 2-3 γλυκοπατάτες
 - 2 παντζάρια ωμά
- 2-3 καρότα
- 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
- χυμό λεμονιού
- ελαιόλαδο
- 1 γεμάτη κσ μουστάρδα


Εκτέλεση
Ψήνουμε τις γλυκοπατάτες και αφού γίνουν χλιαρές τις ανοίγουμε και παίρνουμε την σάρκα τους. 
Στο μούλτι πολτοποιούμε τα καρότα, τα παντζάρια, την ντομάτα και στο τέλος προσθέτουμε και τις γλυκοπατάτες. 
Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε την μουστάρδα, το λάδι και μπόλικο χυμό λεμονιού!!!!

Παρατήρηση : μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σκόνη μουστάρδας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου