Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ



από την Stella Glava

Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 ντομάτες
- 5 πιπεριές Φλωρίνης
- 5-6 καρότα
- 8 μεγάλες πατάτες
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- λάδι

Εκτέλεση
Κόβουμε σε κύβους το μοσχάρι, τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Τοποθετούμε στην γάστρα με λίγο νερό και το λάδι και βράζουμε για μια ωρίτσα στους 230 βαθμούς.
Στην συνέχεια αφού έχουμε ετοιμάσει τα λαχανικά σε κύβους τα προσθέτουμε και αυτά στην γάστρα, ανακατεύουμε μαζί με τα μπαχαρικά και ψήνουμε για μια ώρα ακόμα μέχρι να μαλακώσουν και τα λαχανικά μας.
Παρατήρηση  : Αν θέλουμε να κάνουν κρούστα  ψήνουμε ακόμα λίγο με ανοιχτό το καπάκι της γάστρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου