Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ



από την Stella Glava

Υλικά

- 1 φαρίνα 500 γρ
- 2 ποτήρια χλιαρό νερό
- 1 κσ μέλι
- 1 κγ αλάτι
- 1 φακ. μαγιά

Για την επικάλυψη
- μέλι
- ζάχαρη
- κανέλα
- σιρόπι
- καρύδια χοντροκομμένα
- μερέντα

Για το τηγάνισμα
- ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη


αφήνουμε να φουσκώσει 


και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι .


Σερβίρουμε με ζάχαρη, 


κανέλα, μέλι, σιρόπι ή μερεντα 


ή όλα μαζί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου