Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

ΦΡΕΣΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΨΥΞΗ



από την   Τζένη Λάγαρη

Υλικά

- 1000 γρ. αλεύρι , (60% σκληρό αλεύρι , 20% σιμιγδάλι και 20% μαλακό αλεύρι.)
- 2 -3 φρέσκα αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- Λίγο αλάτι

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το ζυμάρι μας και το ανοίγουμε σε φύλλο.
 Πάνω σε ένα ταψάκι , πετσέτα και τα κόβω, 
2-3 λεπτά στην κατάψυξη (παγώνουν) τα μαζεύω σε σακουλάκι στην κατάψυξη και συνεχίζω Πάνω σε ένα ταψάκι , πετσέτα και τα κόβω, 2-3 λεπτά στην κατάψυξη (παγώνουν) τα μαζεύω σε σακουλάκι στην κατάψυξη και συνεχίζω .Ζυμαρικά που βράζουν σε 3 λεπτά και είναι πεντανόστιμα!
 Αν θέλουμε να δώσουμε χρώμα μπορούμε να πολτοποιήσουμε
- τον βολβό από το παντζάρι για κόκκινο χρώμα 
-πολτοποίηση σπανάκι για πράσινο χρώμα 
- κουρκουμά για  κίτρινο χρώμα 
-χαρουπάλευρο για σκούρο καφέ 
-μελάνι σουπιάς για μαύρο

.Ζυμαρικά που βράζουν σε 3 λεπτά και είναι πεντανόστιμα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου