Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΓΙΑΝΑΣ (ντομάτες με αυγά)




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

  Υλικά
- 2 αυγά για κάθε άτομο
- φέτα
- πιπέρι
- λάδι



Εκτέλεση
Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι με το ζουμί που βγάζουν.




Όταν πιουν το ζουμί τους προσθέτουμε λάδι.
Έχουμε χτυπήσει τα αυγά και έχουμε κόψει την φέτα με τα χέρια μας.


Ανακατεύουμε τα αυγά στις ντομάτες και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει και το αυγό


 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου