Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΑΦΡΑΤΗ ΚΡΕΜΑ





από   την Katerina Alexaki

Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 250 γρ. βούτυρο (τύπου Κέρκυρας)
Κρέμα
- 2 λίτρα φρέσκο γάλα
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό (όχι κούπα πιο μικρό)
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
-  3-4 βανίλιες
-  3-4 αβγά 
- 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση
 Μόλις βγάλουμε από την φωτιά την κρέμα βάζουμε τον βούτυρο 2 κουταλιές στην κορυφή δεν ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη που ακουμπάμε πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα. 
Η κρέμα αυτή γίνετε αραιή, για αυτόν τον λόγο και αφράτη... Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, η χλιαρή να γίνει τουλάχιστον πριν την βάλουμε πάνω στα φύλλα.
Σιρόπι
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 1/2 νερό 
- ξύλο κανέλας
- φλούδα πορτοκαλιού αν θες και τον χυμό βράζουμε για 8 λεπτά και προσθέτεις χυμό από 1 λεμόνι μέτριο .Βγάζεις από την φωτιά θα το χρειαστούμε ΚΡΎΟ.
Πριν το βάλεις στον φούρνο ρίχνεις ένα σφηνάκι ανθόνερο πάνω στο γαλακτομπούρεκο ( αν δεν έχεις νερό βάλε) Στους 180 στο κάτω-κάτω ράφι μέχρι να το δεις και να λες Ωχ!!! το έκαψα!!!!!!
περίπου 1 ώρα, μπορείς και 160 θέλει λίγο παραπάνω χρόνο

2 σχόλια: