Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ






από τον Ιωάννη Τριφύλλη

 Yλικά
- κρέας μοσχάρι
- μελιτζάνες
- κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ρίγανη
- λίγη ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι κόκκους από διάφορα πιπέρια
Εκτέλεση
Κανονικά τσιγαρίζεις το κρεμμύδι σκόρδο και κρέας μέσα σε λάδι. Έχεις περάσει τις μελιτζάνες αφού τις έχεις ξεπικρισει λίγο στο τηγάνι, και τις κρατάς σε μια άκρη. Ψήνεις το κρέας και όταν κοντεύει να γίνει προσθέτεις τις μελιτζάνες και αφήνεις το φαγητό να γίνει. Βέβαια εμείς κάναμε κάποιες παραλλαγές. Σε χύτρα ταχύτητας με λίγο νεράκι μαράναμε το κρέας το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα την ρίγανη τα πιπέρια το αλάτι και το αφήσαμε να σιγοψηθεί κλείνοντας την χύτρα. Τις μελιτζάνες με ένα πινελάκι τις τις λαδώσαμε ελαφρώς και τις ψήσαμε στο γκριλ.
Όταν το κρέας μαλάκωσε προσθέσαμε τις μελιτζάνες, νεράκι για να βράσουν και χυμέ λεμονιού διότι μας αρέσει πολύ. 

Υστ: Οι Μικρασιάτες πρόσθεταν στο φαγητό και τριμμένη ντομάτα, οπότε δεν έβαζαν λεμόνι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου