Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΣΜΥΡΝΕΪΚΟ






από τον Ιωάννη Τριφύλλη
 
Υλικά
- κριθαράκι
- ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης ψητή (έβαλα ψητή από κονσέρβα)
- αλάτι
- πιπέρι
- ελάχιστη κανέλλα
- ψιλοκομμένη ντομάτα Ή κονκασέ
- πάπρικα
- λάδι


Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε κρεμμύδι πιπεριά στο λαδάκι, προσθέτω το κριθαράκι και μετά την ψιλοκομμένη ντομάτα.
Βάζω αλάτι πιπέρι και κανέλα και πάπρικα και μόλις τσιγαριστούν προσθέτω το νερό που το έχω κάπου να διατηρείται ζεστό για να μην κόψω το βρασμό. Όταν βράσει το κριθαράκι το κατεβάζουμε. Το σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου