Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

από τη Θεοδώρα Τριφύλλη
 
Υλικά
- κολοκυθάκια πολύ μικρά
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ντομάτα ψιλοκομμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχάρι
- λάδι
- ξύδι

Εκτέλεση
Ξύνω ελαφρώς τα κολοκυθάκια τα πλένω και αφού στραγγίσουν τα περνώ ελαφρώς από το τηγάνι. Όταν ελαφρώς μαραθούν τα κολοκύθια τα βάζω όλα στο τηγάνι και τα σβήνω με ξύδι. Έχω ετοιμάσει το κρέας αφού ελαφρώς μαράνω το κρέας και το κρεμμύδι σε λίγο λάδι. Προσθέτω την ντομάτα και λίγο νερό και αφήνω να ψηθεί και να μαλακώσει το κρέας. Όταν έχει γίνει σχεδόν το κρέας τότε προσθέτουμε τα κολοκύθια μαζί με το ζουμί από το τηγάνι να πάρουν μια βράση σε σιγανή φωτιά (στο 2-3)

Προσοχή: δεν πρέπει να ανακατεύουμε το φαγητό με την κουτάλα για να μην διαλυθούν τα κολοκύθια. θέλει κούνημα της κατσαρόλας. Τα κολοκυθάκια πρέπει να στέκονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου