Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΜΥΡΝΕΪΚΟ





από τον Ιωάννη Τριφύλλη

 

Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι σε μεγάλα κομμάτια
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- μερικές σκελίδες σκόρδο
- 1 ξυλάκι κανέλλα
- 3 γαρύφαλλα
- 2 μπαχάρια
- αλάτι
- πιπέρι
- ελάχιστη ρίγανη
- λίγη ζάχαρη
- 1 κουταλιά αλεύρι
- χυμό ντομάτας (για να κοκκινίσει το φαγητό)
- λάδι

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το κρέας να τσιγαριστεί. σε κάθε κομμάτι κρέας φυτεύουμε μισή σκελίδα σκόρδο. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο, την κανέλα γαρύφαλλο και τα υπόλοιπα καρυκεύματα και τέλος το αλεύρι (θα βοηθήσει να γίνει πηχτή η σάλτσα).
Όταν τσιγαριστούν προσθέτουμε την ντομάτα τον χυμό και ανάλογο ζεστό νερό για να μην κόψουμε τον βρασμό. Όταν το κρέας μαλακώσει και δέσει η σάλτσα είναι έτοιμο το φαγητό. Σερβίρεται με μακαρονάδα η πατάτες τηγανιτές και ρύζι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου