Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

ΛΙΚΕΡ 44


από την  Giota Haropoulou

Υλικά
- 1 ακέρωτο πορτοκάλι 
- 44 κόκκους καφέ
- 44 κουταλιές τ. του γλυκού ζάχαρη 
- 1 λίτρο αλκοόλ (βότκα, ρακί, τσίπουρο η οινόπνευμα, η 1/2 λίτρο αλκοόλ - 1/2 λίτρο νερό)


Εκτέλεση
Κάνεις με ένα ξύλινο καλαμάκι 44 τρύπες στο πορτοκάλι και σε κάθε μια βάζεις ένα κόκκο καφέ.

Διαλύεις τη ζάχαρη στο αλκοόλ η στο μείγμα αλκοόλ- νερού και τα βάζεις όλα μαζί με το πορτοκάλι σε ένα γυάλινο βάζο σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 44 μέρες.


Σουρώνεις φιλτράρεις και έτοιμο το λικέρ 44! Κάθε μέρα γυρίζεις πάνω κάτω το βάζο για να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου