Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΕΡΕΝΤΑ




από τον Ιωαννη Τριφυλλη



Υλικά

- 1 ½  κούπα ψημένα ανάλατα φουντούκια  
- 300 γρ κουβερτούλα σοκολάτα
- 395 γρ. περίπου ζαχαρούχο γάλα
- 4 κουταλιές σούπας βιτάμ  
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 5 - 6 κουταλιές σούπας καυτό νερό


Εκτέλεση 
Βάζουμε στο μπλέντερ ή σε κουζινομηχανή τα φουντούκια. Τα χτυπάμε να γίνουν σαν αλοιφή (θα θυμίζουν στην όψη φυστικοβούτυρο). 



Κόβουμε την σοκολάτα κομματάκια και την βάζουμε σε κατσαρολάκι μαζί με το γάλα και το λάδι.  Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. 
Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας μαζί με το αλάτι, στο μπλέντερ που έχουμε τα φουντούκια και τα χτυπάμε όλα μαζί.  Προσθέτουμε το μισό καυτό νερό και ξαναχτυπάμε. 
Αν το μείγμα είναι πιο πηχτό απ' ότι μας αρέσει προσθέτουμε ακόμη λίγο νερό και ξαναχτυπάμε. 


Μοιράζουμε την μερέντα σε αποστειρωμένα βάζα.
Την αφήνουμε  να κρυώσει και μετά κλείνουμε τα βάζα με το καπάκι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου