Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ LAIT



από τον  Ιωαννη Τριφυλλη

Υλικά
- 1 πακέτο φρυγανιές χωρίς ζάχαρη τριμμένες σε σκόνη
- 1 κούπα γάλα 0% η 1,5%
- 1 κούπα φρουκτόζη
- 2 βανίλιες
- 2 φουσκωτές κουταλιές κακάο
- 2 κουταλιές κονιάκ η ρούμι
- τρίμμα καρύδας και κακάο


Εκτέλεση
Σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε όλα τα υλικά.

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το γάλα με όλα τα υλικά εκτός την τριμμένη φρυγανιά.
Όταν γίνει αυτό προσθέτουμε την φρυγανιά μέχρι να ενωθεί το μείγμα.
Πλάθουμε σε μπαλάκια με τα χέρια μας και τα τυλίγουμε είτε σε καρύδα είτε σε κακάο!

Τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν για 1-2 ώρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου