Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

ΧΑΛΒΑΣ ΣΠΙΤΙΚΟΣ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη 

Υλικά
-1 ποτήρι λάδι
-2 ποτήρια σιμιγδάλι
-3 ποτήρια ζάχαρη
-4 ποτήρια νερό
-ξύλο κανέλας για το σιρόπι
- 1 κομματάκι φλούδας λεμονιού για το σιρόπι.
-καρύδια

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το σιρόπι



Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι και τα καρύδια.



 Όταν πάρει το χρώμα που επιθυμούμε προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι ο χαλβάς να γίνει σφικτός. 


Τον αδειάζουμε σε μια φόρμα και το πασπαλίζουμε με κανέλα όταν τον ξεφορμάρουμε!
Μπορείτε να φάτε άφοβα!!! Τον έκανα με φρουκτόζη)
Μονάδες 2


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου