Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη 

Υλικά
-ψιλοκομμένο κρέας που έμεινε από την προηγούμενη
-ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
-άνηθος ψιλοκομμένος
-αλάτι κατά βούληση
-πιπέρι
-2 αυγά
- τριμμένο τυρί
- φύλλο σφολιάτας
- σουσάμι

Εκτέλεση
Κόβουμε σε ροδέλες το κρεμμύδι και το βάζουμε στην κατσαρόλα να ζεματιστεί με λίγο νερό.


Μόλις μαραθεί προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρέας, πιπέρι αλάτι και άνηθο.



Όταν πάρουν βράση και πιουν τα υγρά τους προσθέτουμε λίγο λάδι.
Το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά και το τυρί



Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί την σφολιάτας( υπ όψιν την χρησιμοποιώ για πιο ευκολία),αδειάζουμε το μείγμα μέσα.



Την σκεπάζουμε.
Την χαράζουμε, ψεκάζουμε με λίγο νερό και την πασπαλίζουμε με σουσάμι.



Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
Είπαμε τίποτα πια δεν πετάμε....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου