Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

ΚΕΦΙΡΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

από τον Ελένη Κοσμοπούλου

Υλικά
-  375 γρ αλεύρι που φουσκώνει μονο του.
-  1 λίτρο κεφιρ με πλήρες γάλα
-  3 αυγά
-  1/2 κιλό φέτα


Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη σπάω την φέτα και αλατοπιπερώνω. 
Σε άλλο μπολ χτυπάω τα αυγά και μετά ρίχνω το κεφιρ και ανακατεύω καλά. 
Αυτά τα ρίχνω στη λεκάνη με τη φέτα και ανακατεύω.
Στη συνέχεια ρίχνω και το αλεύρι και ξαναμαναανακατεύω .
Παίρνω ταψί το λαδώνω και μετά ρίχνω και αλεύρι στη βάση του λίγο.
Ρίχνω όλο το μείγμα και ψήνω για 1 ώρα στους 180 βαθμούς . 
Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου