Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

ΚΟΤΟΠΙΤΤΑ ΑΛΑ VANIASTRIFIS

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά 
-κοτόπουλο που μας έχει μείνει
-κρεμμύδια αρκετά κομμένα σε ροδέλες
-πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
-λίγο άνηθο
-τυριά τριμμένα(έβαλα κέρυγκολντ που είχα και τριμμένη κεφαλογραβιέρα)
-2 αυγά
-φύλλα για πίτα η ότι άλλο προτιμάτε. Έβαλα σφολιάτα για να το κάνω πιο εύκολο...
Προαιρετικά
-ροκφόρ εάν υπάρχει
-λίγη μπεσαμέλ αραιή(για το δέσιμο υλικών.)

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο.



Ψιλοκόβουμε σε ροδέλες το κρεμμύδι.


Βάζουμε με λίγο νεράκι το κρεμμύδι να μαραθεί προσθέτουμε την πιπεριά ψιλοκομμένη και τον άνηθο.
Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι προσθέτουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και αφήνουμε να ενωθούν τα υλικά μας.



Έχουμε έτοιμη την μπεσαμέλ.



Όταν όλα έχουν ενωθεί το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε λίγη μπεσαμέλ.
Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιήσουμε μπεσαμέλ τότε προσθέτουμε χτυπημένα τα αυγά μας.
Αφού έχει κρυώσει λίγο το μείγμα μας προσθέτουμε τα τυριά



Λαδώνουμε ένα ταψί απλώνουμε το ένα φύλλο ανασηκώνοντας προς τα τοιχώματα του ταψιού το φύλλο και απλώνουμε μέσα το μείγμα.
Σκεπάζουμε με το άλλο φύλο την πίτα, την ψεκάζω ,με λίγο λάδι και προσθέτω σουσάμι στην επιφάνεια της.



Την χαράζω...και την βάζω σε προθερμασμένο φούρνο..στους 200 βαθμούς
Αναμένουμε το ψήσιμο της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου