Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

ΛΙΚΕΡ ΤΣΙΜΠΟΥΚΑ


από τον Ιωάννη Τριφυλλη

Υπέροχο λικεράκι φτιαγμένο από φίλο που δεν υπάρχει πια..τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Υλικά
-  1/4 ξερά σύκα [τσαπέλες]
-  1/4 ξερά βερίκοκα
-  1/4 ξερό ανανά
-  1/4 ξερούς χουρμάδες
-  3 κιλά ρακί
-  1/4 ζάχαρη
-  1,5 λίτρο νερό

Εκτέλεση
Βάζουμε τα φρούτα και το ρακί σε μια γυάλα για 20 μέρες και σε ένα δροσερό σημείο.
Όταν έρθει η στιγμή βράζουμε νερό και ζάχαρη μέχρι να λιώσει και το ρίχνουμε στο βάζο το αφήνουμε ακόμα 10 μέρες περίπου και είναι έτοιμο. 
Αν θέλουμε μπορούμε να αφήσουμε τα φρούτα στο βάζο και να βγάζουμε λίγο λίγο. Οσο παραμένει τόσο καλύτερο θα γίνεται
Με τον ίδιο τρόπο βάζουμε ότι φρούτα θέλουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου