Υλικά
-750 γραμμάρια ζάχαρη.
-600 γραμμάρια νερό.
-110 γραμμάρια κόρν-φλάουρ.
-1 και μισό φλιτζάνι νερό
-μαστίχα κοπανισμένη(ένα κουταλάκι γεμάτο)
-100 γραμμάρια αμύγδαλα ξεφλουδισμένα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα
-ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να βράσουν.
Έχουμε διαλύσει το νισεστέ στο φλιτζάνι με το νερό και το ρίχνουμε μέσα στο νερό με την ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε το μείγμα για 20 λεπτά.
Ρίχνουμε τότε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
Όταν πήξει το μείγμα μας τότε το κατεβάζουμε και το ρίχνουμε σε τετράγωνο ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Στρώνουμε το μείγμα μας έτσι ώστε να έχει πάχος 2,5 εκατοστά.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά σε μια λαδόκολλα.
Το κόβουμε σε κομμάτια και το πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Σημείωση
Αν θελήσουμε να κάνουμε λουκούμια με διαφορετική γεύση τότε αλλάζουμε λίγο τα δεδομένα.
Για λουκούμια τριαντάφυλλου πχ αντικαθιστούμε μισό φλιτζάνι νερό με μισό φλιτζάνι ροδόνερο.Για να δώσουμε χρώμα ροζ τότε προσθέτουμε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Μπορούμε να κάνουμε πολλές παραλλαγές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου