Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΨΗΤΟ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά 
-ψαρονέφρι
-διαφορά αρωματικά φυτά(καρινο, δεντρολίβανο, εστραγκόν, πιπέρι, αλάτι, ξύσμα λεμονιού, μαραθόσπορο κύμινο κλπ)
-λάδι
-μουστάρδα


Εκτέλεση

Ανοίγω το ψαρονέφρι στα δυο χωρίς να το χωρίσω
Ετοιμάζω το λάδι με τα αρωματικά φυτά και φτιάχνω μια μαρινάδα
Αλείφω το ψαρονέφρι με την μαρινάδα και το αφήνω να μείνει 1-2ωρες για να δέσουν οι μυρωδιές


Όταν είναι να το ψήσω το βάζω στην ψηστιέρα. Το αλείψω για να μην στεγνώσει με το υλικό της μαρινάδας.
Το σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι με μαϊντανό.
Για να μην είναι στεγνό μπορούμε να χτυπήσουμε ελαιόλαδο μουστάρδα και χυμό λεμονιού και να το περιχύσουμε.
Δεν χρειάζεται πολύ ψήσιμο για να μην στεγνώσει το κρέας.
Η γεύση άπαικτη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου